Weerbericht

Afnemende buiigheid, later ook zon

Verwachting voor vandaag zaterdag:

Vandaag trekt tijdens de ochtend een zone met intensieve regen naar Nederland weg. Vervolgens is er vanaf de Franse grens een afwisseling van zon en wolken, maar in de namiddag ontstaan nog enkele lokale buien. De meeste plaatsen blijven echter buivrij. De maxima schommelen tussen 19 graden aan zee en 23 graden in de provincie Limburg. Er waait een meestal matige wind uit zuidwest tot west.

Verwachting voor vanavond en vannacht:

Vanavond zijn nog enkele plaatselijke buien mogelijk. In de nacht naar zondag wordt het droog en wisselen brede opklaringen en wolkenvelden elkaar af. De minima liggen tussen 9 en 13 graden. De zuiden- tot zuidwestenwind is zwak tot matig.

Verwachting voor morgen zondag:

Morgen schijnt de zon, maar in de loop van de dag vormen zich meer en meer stapelwolken die plaatselijk kunnen uitgroeien tot een bui. De maxima situeren zich tussen 18 graden in de Hoge Venen en 23 graden in de Kempen. De wind waait matig uit het zuidwesten, aan de kust soms uit het westen.

Vooruitzichten voor maandag tot en met donderdag:

De dagen erna wordt het warm met tot en met woensdag op veel plaatsen maxima boven 25 graden. Woensdag klimt het kwik in de Kempen naar circa 30 graden. Verder is het eerst droog en vrij zonnig, maar vooral woensdag ontstaan later op de dag regen- en onweersbuien. Vanaf donderdag wordt het minder warm en vallen er enkele buien.

Buienradar België

Satelliet en buienradar

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.